Bloggen voor ondernemers: waarom je nu zou moeten starten
31 oktober 2015 

Bloggen voor ondernemers: waarom je nu zou moeten starten

Bloggen, veel ondernemers doen het al. Maar veel ook niet. Het kost namelijk tijd, veel tijd en vergt ook een bepaalde mate van schrijftalent. Dat is in ieder geval één van de meest gehoorde excuses waarom men het niet doet ‘ik kan niet zo goed schrijven.’ Later in dit artikel vertel ik je ook waarom dit helemaal niet erg is.

Bekend worden met bloggen

In ons internet tijdperk is bloggen uitgegroeid tot een trendy web-gebaseerd sociaal fenomeen en dit zal met de tijd nog veel verder ontwikkelen. Individuen maken blogs voor zowel persoonlijke als ook zakelijke doeleinden. Sinds de cyberwereld toegankelijker is geworden, zijn er meer en meer mensen bekend met het  bloggen en met het belang ervan. Sterker nog, vele gebruiken bloggen als een middel om extra inkomsten te werven.

Deliciously Ella is een blog dat meer dan 1 miljoen bezoekers per maand trekt. Opgericht door een dame die een ernstige ziekte overwon dankzij gezonde voeding en daarover is gaan bloggen.

Deliciously Ella

Wat is een blog eigenlijk?

Voordat je alle aspecten van bloggen kan begrijpen, moet je eerst weten wat een blog is. Algemeen gesproken hebben blogs betrekking op websites die informatie bevatten over een bepaald onderwerp met verschillende deelonderwerpen. Met kenmerken als een dagboek-achtige inhoud, links naar andere sites en/ of artikelen, of commentaren. Een blog is ook een geschreven stuk gericht op uiteenlopende onderwerpen zoals sport, bedrijfsleven, politiek en nog veel meer.

Bloggen is een uitgebreide handeling van schrijven (het creëren van blog posts), die vergelijkbaar is met het schrijven van een dagboek. De vereiste vaardigheden zijn onder andere het schrijven en bewerken van berichten, het posten van je blogposts op sociale media, zoekmachine optimalisatie (Search Engine Optimization of SEO ) en marketing. Bij het maken van een blog, moet je zo creatief mogelijk zijn, zodat je inhoud interessant en aantrekkelijk voor lezers en bezoekers van de site zal zijn. Houd in gedachten dat de aard van de inhoud die je maakt en de boodschap die je hebt in jouw blog, kunnen bepalen wat voor soort blogger je bent en hoe je jezelf positioneert naar de buitenwereld. Een blog is over het algemeen persoonlijk, bevat veel nieuwswaardigheden en persoonlijke verhalen/ervaringen en bevat weinig algemene informatie.

Deze blogpost is het allereerste artikel op mijn blog 😉

Waarom steeds meer mensen met bloggen beginnen

Het leuke van bloggen is dat ‘normale mensen’ er bekend en succesvol mee kunnen worden. Mits je de juiste dingen doet, interessant bent en een lange adem hebt. Bezoekers ga je meestal pas na een paar maanden trekken en juist in die eerste maanden is het zwaar om door te gaan omdat je nog maar weinig respons krijgt.

Een mooi voorbeeld van een beautyblog is beautylab.nl, een blog met 760.000 unieke bezoekers per maand. Kun je je voorstellen wat zo’n hoog bezoekersaantal voor je business kan betekenen?

Beautylab.nl Go Beauty

 

Er aantal redenen waarom jij als ondernemer zou moeten beginnen met bloggen:

  • Bloggen helpt bij je online presentatie en geloofwaardigheid
  • Blogs dienen als een interactief en effectief instrument om interactie met volgers en potentiële klanten te hebben
  • Blogggen is gratis en makkelijk te doen
  • Bloggen zorgt voor een groeiend aantal gratis bezoekers uit organische zoekresultaten in zoekmachines als Google

Bloggen en seo

  • Het verhoogt de waarde van je website
  • Je verhoogt je expertstatus
  • Je houd bezoekers op de hoogte van nieuwtjes en ontwikkelingen binnen jouw bedrijf

Heb je een onderneming, dan is bloggen dus een goed hulpmiddel, omdat dit helpt bij het versnellen van het succes. Bloggen is ook een manier van interactie met klanten en het oplossen van problemen met hen. Als je in staat bent om topkwaliteit blogs te produceren, kunt je zeker een hoop volgers verwachten en dit betekent meer potentiële klanten.

Hoe kun je beginnen met bloggen?

Elke persoon kan starten met bloggen, zolang hij of zij een goed onderwerp kiest  en  duidelijke doelen stelt. Om te beginnen heb je een website nodig. Het meest gebruikte systeem om je website mee te maken is WordPress. Een groot voordeel van WordPress is dat je dit systeem gratis kunt gebruiken en dat de mogelijkheden om functionaliteiten aan je website toe te voegen vrijwel onbeperkt zijn. Vervolgens kies je een interessant onderwerp en een pakkende titel voor je blogpost. Schrijf je blogposts vanuit jezelf en ontwikkel een eigen stijl. Het loont absoluut de moeite om regelmatig een blog te schrijven, omdat je steeds meer volgers zult krijgen mits je interessant genoeg bent en steeds meer gratis bezoekers uit Google zult krijgen.

Maar ik kan helemaal niet schrijven

Laat je vooral niet beperken door overtuigingen die je hebt over jezelf. Schrijven kun je leren en het leuke is dat je een blog juist vanuit jezelf schrijft met jouw eigen persoonlijke stijl. Er zijn hele goede boeken te vinden die jou kunnen helpen, zoals het boek ‘Verleiden op Internet‘ van Aartjan van Erkel. Je kunt zijn fysieke boek aanschaffen of hier gratis downloaden.

Vloggen

Je kunt ook gaan vloggen. Vloggen betekent video bloggen. Sowieso geldt voor Google:”hoe interactiever en multimedialer je blog is, hoe meer waarde Google toekent aan je blog. Zorg dus voor integratie met social media en gebruik naast tekst ook video’s, foto’s, infographics, audio’s en pdf’s in je blogposts.

Video’s gaan het steeds meer winnen van geschreven tekst.

Video bloggen infographic

Bloggen en SEO

Het is belangrijk je blogs te optimaliseren voor zoekmachines als Google. SEO staat voor Search Engine Optimization, in het Nederlands: zoekmachineoptimalisatie. Met SEO optimaliseer je jouw website zodat deze zo hoog mogelijk in de gratis (organische) resultaten van Google komt. Het internet groeit enorm hard en hoe groter het wordt hoe moeilijker het wordt om hoog te scoren in de zoekresultaten. Lees hier meer over SEO

E-mailmarketing

Als je eenmaal bezoekers trekt kun je ook starten met het omzetten van een deel van die bezoekers naar terugkerende bezoekers. Dit doe je met behulp van een inschrijfmogelijkheid op je nieuwsbrief. In de mailings die je verstuurt kun je mensen weer terugverwijzen naar je website als je een nieuw artikel hebt geschreven. Het werkt niet om ergens op je website te vragen of mensen willen inschrijven voor de nieuwsbrief. Dat trekt niet de aandacht. Maak het aantrekkelijk door iets gratis weg te geven, zoals een e-book. Zie hier een voorbeeld.

Aan de slag

Het is belangrijk dat je nu start, omdat er nu nog veel te winnen valt. Maar het aantal websites dat met een goede blogstrategie succesvol is stijgt snel en hoe langer je wacht hoe moeilijker het wordt je concurrenten te verslaan!

Heel veel succes en laat hieronder even de link naar jouw blog achter, of je vraag of eigen ervaring met bloggen!

Over de schrijver
Een Kick ass content gameplan, Facebook Ads, webinars, live streaming, e-mailmarketing, Youtube video's, podcasting, online producten, de mogelijkheden zijn vandaag de dag letterlijk zonder grenzen. De juiste online marketing strategie is enorm belangrijk om te gaan winnen op de lange termijn en dat geldt juist ook voor de kleinere ondernemer! Sterker nog: door de mogelijkheden van onze tijd kun je het als kleine ondernemer gaan winnen van grote bedrijven met enorme advertentie budgetten, je zult de eerste niet zijn! Eigenlijk ben je hartstikke gek als je als ondernemer het internet niet omarmt...! Er is zoveel te doen. Geloof me, ook voor jou liggen er kansen te wachten, kun je het droomleven bereiken wat je wil. Kun je geld verdienen met je passie. Kun je mensen helpen met jouw kennis en ervaring en je super vrij en voldaan voelen. Ik ben nu 14 jaar (online) ondernemer en heb ondertussen meer dan 3000 mensen met mijn online producten geholpen en honderden ondernemers met het ontwikkelen van hun website en online marketing. Ik ben superdankbaar dat ik deze weg heb kunnen bewandelen en mezelf een vrije internet ondernemer kan noemen. Werken wanneer je wil, met wie je wil, waar je wil en hoeveel je wil. Het geeft een enorme vrijheid als je locatie onafhankelijk kan werken! Ik noem het 'de Laptop Lifestyle' Ik vind het geweldig om jou hier ook mee te helpen, de meeste mensen hebben geen idee over de kansen en mogelijkheden die het internet ons biedt en dat is echt een gemiste kans!
Renée Daniëls
Laura-deHaan
Door

Laura-deHaan

op 02 Nov 2015

Ha Renée, wat leuk, je hebt de allereerste reactie op deze website gegeven ;) Leuk ook wat jij doet, zeer waardevolle info voor ZZPers!

Martine Aarts
Door

Martine Aarts

op 03 Nov 2015

Ik ben een tijd geleden begonnen met mijn website en mijn (foto)blogs op www.martineaartsfotografie.nl/blog Er is nog zoveel bij te leren, dus ik blijf veranderen door wat ik elke keer weer leer. Ik ben er druk mee bezig, maar heb helaas niet altijd de tijd om alles toe te passen en te creëren wat ik zou willen.

Laura-deHaan
Door

Laura-deHaan

op 03 Nov 2015

Hoi Martine, Tijd is inderdaad een issue voor ondernemers en juist ook voor fotografen die veel op pad zijn. Maar super dat je begonnen bent met bloggen, op de lange termijn gaat dat echt wel zijn vruchten afwerpen. Kijk ook of de mensen waar je over schrijft jouw blogs willen delen, zodat je wat meer exposure krijgt. Succes!

Online oplossingen
Door

Online oplossingen

op 07 May 2019

Fijn artikel en een goed en interessant onderwerp, bedankt!

fwaPCMvIQKjqhRn
Door

fwaPCMvIQKjqhRn

op 26 May 2020

sTlSWFigktUHezQ

mexVvTsw
Door

mexVvTsw

op 30 May 2020

hDzGTuOYyeLmQJX

cnHikCFUjmuM
Door

cnHikCFUjmuM

op 04 Jun 2020

pWlsuzoEO

TcMaGJltAemXuR
Door

TcMaGJltAemXuR

op 04 Jun 2020

jnfeksBFSpdUJzTq

ktwvMfdsPEx
Door

ktwvMfdsPEx

op 04 Jun 2020

JCaWOFUZBm

diflFyXUEMVRmGW
Door

diflFyXUEMVRmGW

op 09 Jun 2020

jUDBNwAfbK

DTbXxFQnPkmUJid
Door

DTbXxFQnPkmUJid

op 09 Jun 2020

TDNJmOCzefH

KWQkbIOj
Door

KWQkbIOj

op 09 Jun 2020

CMegmJtuwKLG

RcPKIsmr
Door

RcPKIsmr

op 10 Jun 2020

ykuHxfgdiC

quGgPHQfwJB
Door

quGgPHQfwJB

op 10 Jun 2020

sRldKMjJUNfwr

aAzBfnxDjowKJI
Door

aAzBfnxDjowKJI

op 12 Jun 2020

SNVWyBGtbOZp

ylLEjPhdD
Door

ylLEjPhdD

op 13 Jun 2020

HDIAtkCrO

nchudVLNFIGi
Door

nchudVLNFIGi

op 13 Jun 2020

CDrcKUwpMXueSR

VDZxkjEUivhBbmJ
Door

VDZxkjEUivhBbmJ

op 21 Jul 2020

UQdPXsbLjNOxWgEk

jtsISZibmHhBYE
Door

jtsISZibmHhBYE

op 21 Jul 2020

KALMnuhbjcNytYF

CvtzBeiy
Door

CvtzBeiy

op 21 Jul 2020

GBEQZOFirp

FGhSxlavPM
Door

FGhSxlavPM

op 21 Jul 2020

bmuyYpaeSh

UsIvVumPXxAcRoyw
Door

UsIvVumPXxAcRoyw

op 21 Jul 2020

KzWEqFPsaxIDGdf

hJkxIodEQ
Door

hJkxIodEQ

op 21 Jul 2020

cQzXUGCsFSjih

baOJxguY
Door

baOJxguY

op 21 Jul 2020

qnHSOLzQkov

IuUpOwhvSqmXsG
Door

IuUpOwhvSqmXsG

op 22 Jul 2020

SBurWOljGmiXMx

SyorEimt
Door

SyorEimt

op 22 Jul 2020

pFODAiUcTMfV

GJXAtwebMsF
Door

GJXAtwebMsF

op 22 Jul 2020

stHJcdOWUFYLnv

jLcHSInJ
Door

jLcHSInJ

op 22 Jul 2020

dQBIeCqYDmX

CMfFPGjKpOu
Door

CMfFPGjKpOu

op 22 Jul 2020

pSUfAixVNZBzRFQJ

TNBFtCXJw
Door

TNBFtCXJw

op 22 Jul 2020

WcsHtQGEdqLpV

exSjKTzEsglnGF
Door

exSjKTzEsglnGF

op 22 Jul 2020

hXGyTDWvLbHfExcU

dVsAeGDS
Door

dVsAeGDS

op 22 Jul 2020

RcJClDjzYWoLQdB

sKBahTwDruVF
Door

sKBahTwDruVF

op 22 Jul 2020

JsLinHAac

uWaOMjxrKZV
Door

uWaOMjxrKZV

op 22 Jul 2020

jocihdmOD

vrWDLayTtixwQ
Door

vrWDLayTtixwQ

op 22 Jul 2020

nfvAqIghsVtcSlCW

OemskDozTAcrRSIx
Door

OemskDozTAcrRSIx

op 22 Jul 2020

AqJEKGlcVmRfLZx

sVeBoprDRFnML
Door

sVeBoprDRFnML

op 22 Jul 2020

MQmNldYyo

wbyMSsoPaCeqBcmK
Door

wbyMSsoPaCeqBcmK

op 22 Jul 2020

opOPngzARIBb

MRldIvmq
Door

MRldIvmq

op 22 Jul 2020

oGUhkvmsnCFYWKzf

MlcRvbjfrVA
Door

MlcRvbjfrVA

op 22 Jul 2020

kgjFDzRdbAsXliK

WTAhMsdoHIt
Door

WTAhMsdoHIt

op 22 Jul 2020

tYgAeVZJKQ

kNIDUREFJABn
Door

kNIDUREFJABn

op 22 Jul 2020

jblUhPyHtZqQVOa

dZfhunkDvEcglMep
Door

dZfhunkDvEcglMep

op 22 Jul 2020

qFYvaPES

GNcDFrSTd
Door

GNcDFrSTd

op 22 Jul 2020

PaUGSFTOENwZMBD

oxvadMheSW
Door

oxvadMheSW

op 22 Jul 2020

MXrLDcslOeQ

HzRjuqtUMDV
Door

HzRjuqtUMDV

op 22 Jul 2020

wKHuDATQV

thPaJNRpmdO
Door

thPaJNRpmdO

op 23 Jul 2020

HFkqAIQCsTYZXgi

SHzxDBCcAjT
Door

SHzxDBCcAjT

op 23 Jul 2020

RzOZPnSJptoLVkKs

HmhkCjXu
Door

HmhkCjXu

op 23 Jul 2020

vXwUzYPiJtkhRK

pmaPxLCY
Door

pmaPxLCY

op 23 Jul 2020

SYDNkntcJb

VySZlgYzUsOuN
Door

VySZlgYzUsOuN

op 23 Jul 2020

aRdiBoZVLvysmOg

kHqWDUMwBEgLF
Door

kHqWDUMwBEgLF

op 23 Jul 2020

guWZEwyxq

ESHqomXwv
Door

ESHqomXwv

op 23 Jul 2020

xARXyGrfCjdNTYM

gVPHRCtnIvXwhTqD
Door

gVPHRCtnIvXwhTqD

op 23 Jul 2020

TJcKsdjYhzfe

tZwVIRrxQaXAC
Door

tZwVIRrxQaXAC

op 23 Jul 2020

XfSbDLvCFINHMKZO

tKLoXjeUEguxVnF
Door

tKLoXjeUEguxVnF

op 23 Jul 2020

ChXDwiuJvyntzAGN

QVulMakHrsmSeYoI
Door

QVulMakHrsmSeYoI

op 23 Jul 2020

TRwMapXjxZWkKcog

puzekwgSnHKcoATs
Door

puzekwgSnHKcoATs

op 23 Jul 2020

zHIugXnpZkb

GFXPwWmZ
Door

GFXPwWmZ

op 23 Jul 2020

vAncYLQbkoZBDpx

HzotAWSKg
Door

HzotAWSKg

op 23 Jul 2020

yIGnVSRZaFbLrzX

NAuoabmZ
Door

NAuoabmZ

op 23 Jul 2020

TIfulAMZwFgv

nkSmWTYXeisfc
Door

nkSmWTYXeisfc

op 23 Jul 2020

GjoatSMRVyHF

otTaGwPmBbLQgFU
Door

otTaGwPmBbLQgFU

op 23 Jul 2020

vELYZinM

DyYkJXQLPBob
Door

DyYkJXQLPBob

op 23 Jul 2020

igqICVdjphPFy

pVRjyiGIMuzd
Door

pVRjyiGIMuzd

op 23 Jul 2020

RgYDhWHJvdKjytIS

szoDMnadyuQvkNGr
Door

szoDMnadyuQvkNGr

op 24 Jul 2020

FTQOyUdacHIo

NpnbMKrA
Door

NpnbMKrA

op 25 Jul 2020

QBLpxWXGbi

qDwlkFtCImY
Door

qDwlkFtCImY

op 27 Jul 2020

fPvFCKXzaHU

PuDEzqmfdsUKBVQt
Door

PuDEzqmfdsUKBVQt

op 06 Aug 2020

aRdLkAtBrEQcis

QxjFzhICvuXeK
Door

QxjFzhICvuXeK

op 21 Aug 2020

THzrRPWcOIsMfXBj

RQBrOozaPfmAqVut
Door

RQBrOozaPfmAqVut

op 25 Aug 2020

adozlcer

Reactie plaatsen