Page content

Projecten

Groeten van Geerweg

2013/2014

Schatten van de Harnaschpolder

2011/2012

In opdracht van Bureau Kunst in de Wijken van de Gemeente Delft wordt de komende maanden gewerkt aan het project ‘Schatten van Harnaschpolder.’

 

Triomfprijs 

2010

Om het jaar reikt de Stichting ZMV-prijs de Triomfprijs uit. Op maandag 4 oktober 2010 zal dit evenement voor de vijfde keer plaatsvinden in de Nieuwe Kerk in Den Haag. De prijs gaat naar een persoon of organisatie die een opvallende bijdrage levert aan empowerment van zwarte, migranten en vluchtelingenvrouwen.

Het motto: de kracht en de kwaliteiten van ZMV-vrouwen omzetten in het verkrijgen van invloed, zeggenschap en macht.

De Triomf bestaat dit jaar 10 jaar. Alle genomineerden (15 vrouwen) tot nu toe zijn geportretteerd in woord en beeld.

 

Dit zijn wij, Vrouwen uit Delft

2010

In samenwerking met het Vrouw Kind Centrum van Breed Welzijn Delft is in januari 2010 het project ‘Dit zijn Wij, Vrouwen uit Delft’ van start gegaan.

Met ongeveer 10 vrouwen is gewerkt aan het fotograferen van de eigen leefomgeving. Techniek, compositie en beeldbewerkingslessen maken onderdeel uit van dit interculturele project.

Het programma

Een uitstapje naar het fotomuseum en fotograferen in de binnenstad van Delft. Een les achter de computer om kennis te maken met beeldbewerking. Een portret in de fotostudio en het maken van stillevens van dierbare voorwerpen op locatie. En natuurlijk het voorbereiden en presenteren van de expositie waarmee het project is afgesloten op Internationale Vrouwendag (8 maart 2010) in het Vrouw Kind Centrum in Delft.

 

Tenderness

2009

Op zondag 15 november 2009 vond er vanaf 14.30 uur een kunstveiling plaats in de Atriumzaal van Westcord Hotel Delft (naast de IKEA). Veilingmeester is Joost Verhoeff.

De aanleiding is het 25-jarig bestaan van de Stichting Stedenband Delft – Esteli. De opbrengst wordt gebruikt om meer kinderen in Esteli (Niquraqua) naar school te kunnen laten gaan.

Ik heb dit werk met de titel Tenderness ter beschikking gesteld. De foto is gemaakt tijdens een repetitie voor de Stedelijke Dansclip van de groep Route 015 en wordt in passe-partout en ingelijst aangeboden. Het werk werd verkocht voor € 175,-.

 

Fotoclub Brede School

2009

In de periode oktober – november 2009 volgen kinderen de brede schoolactiviteit de Fotoclub van de Nieuwe academie(dNA). Laura de Haan werkt regelmatig mee aan projecten van dNA. (http://www.denieuweacademie.nl)

 

De Nieuwsbende

2009

Met het project Nieuwsbende van het Kinderpersbureau in Delft wordt vooral samengewerkt tijdens Circus Babylon en de Boekenbende in Delft. Tijdens het project kruipen de kinderen even in de huid van journalist en fotograaf en hun werk wordt gepubliceerd in een lokaal weekblad

Comment Section

0 reacties op “Projecten

Plaats een reactie


*


background: rgba(255, 255, 255, 0.73);