8 Tips voor beginners om succesvol te Vloggen
31 december 2023 

8 Tips voor beginners om succesvol te Vloggen

Video scoort nog steeds enorm goed op internet. Omdat de meeste mensen beschikking hebben over breedband internet, en zelfs met mobiel internet en grote databundels enorm veel data kunnen verwerken, wordt de drempel om video te bekijken steeds lager. Met videoclips op Facebook, YouTube kanalen en alternatieven als Vimeo kun je een enorm publiek bereiken met video.

Een Vlog is net als een Blog maar dan met beeld en geluid. Het kan wat meer werk zijn om een goede vlog bij te houden, maar je kunt er wel enorm mee scoren. Dat is goed als jij een bedrijf, product of dienst wilt promoten, of wanneer jij zelf het merk bent waar je aan wilt bouwen. Hoe maak je een succesvolle vlog? Met deze tips moet het lukken!

  1. Kies een duidelijk onderwerp: Er zijn vloggers die alle nieuwtjes bijhouden van Beyoncé of van Marvel superhelden films, er zijn ook vlogs over politiek, sport of make-up tips. Hoewel er ook “personality” vlogs zijn hebben die toch vaak een rode draad in hun onderwerpkeuze.

  2. Kort maar krachtig: Als jouw videoclips steeds een uur duren met een pratend hoofd kun je eigenlijk net zo goed tegen een spiegel praten. Zorg dat jouw video’s niet te lang worden. De lengte wordt afgestemd op de informatie die je biedt, niet meer en niet minder.

  3. Leer monteren: Hoewel er steeds meer live vloggers komen zijn de meeste vlogs vooraf opgenomen. De populairste vloggers zorgen dat versprekingen, fouten en andere zaken weggeknipt worden voor ze de video publiceren. Dat kan met heel eenvoudige software, zelfs op je mobieltje. Het gaat niet zozeer om de techniek maar de “flow” van jouw video. Zorg dat het verhaal interessant blijft.

  4. Audio is heel erg belangrijk: Je zal wellicht als eerste denken aan de juiste belichting, toch is audio belangrijker dan het beeld in de meeste gevallen. Een opname met veel achtergrondgeluid is erg storend, of wanneer er een laag volume is, dof of hol geluid in de ruimte etc. De meeste vloggers maken gebruik van een losse microfoon of clip microfoon.

    8 Tips voor beginners om succesvol te Vloggen

  5. Kies jouw platform en software: Je kunt vloggen met een PC en webcam, tablet of mobiel. Kies de hardware en software waar jij mee om kunt gaan zodat je hoofd bezig is met de inhoud en niet met de techniek. Je kunt de vlog met andere mensen maken, maar dan mis je wel dat persoonlijke tintje.

  6. Blijf jezelf: Hoewel de meest populaire vloggers echt wel acteren, is dat vaak een uitvergroting van hun eigen persoonlijkheid. Dan is het veel makkelijker om te improviseren en in je rol te blijven. Wees jezelf op 150%, dan spring je als het ware uit het beeldscherm van de kijker.

  7. Wil je het of moet je het? Als je geen zin hebt om een nieuwe post in je vlog te maken maar het toch doet zal de kijker dat opmerken. Doe het omdat je daar zelf ook plezier aan beleeft, stem de frequentie van publiceren daar ook op af.

  8. Let op met verkooppraatjes: Een vlog is geen reclamespot. Er kunnen zich wel promotionele aspecten in jouw vlog bevinden maar er moet content zijn. Influencers gebruiken producten en maken er een interessant filmpje omheen. Commercieel mag, maar overdrijf het niet.


Zoals de titel al aangeeft zijn dit tips voor beginners. Hoe je het publiek kunt bereiken, meer views kunt krijgen en hoe je zelfs geld kunt verdienen met vloggen is voor een volgend artikel. Leer eerst de basis en zorg dat je er lol in hebt, het grote succes kan later komen.

Over de schrijver
Een Kick ass content gameplan, Facebook Ads, webinars, live streaming, e-mailmarketing, Youtube video's, podcasting, online producten, de mogelijkheden zijn vandaag de dag letterlijk zonder grenzen. De juiste online marketing strategie is enorm belangrijk om te gaan winnen op de lange termijn en dat geldt juist ook voor de kleinere ondernemer! Sterker nog: door de mogelijkheden van onze tijd kun je het als kleine ondernemer gaan winnen van grote bedrijven met enorme advertentie budgetten, je zult de eerste niet zijn! Eigenlijk ben je hartstikke gek als je als ondernemer het internet niet omarmt...!Er is zoveel te doen. Geloof me, ook voor jou liggen er kansen te wachten, kun je het droomleven bereiken wat je wil. Kun je geld verdienen met je passie. Kun je mensen helpen met jouw kennis en ervaring en je super vrij en voldaan voelen.Ik ben nu 14 jaar (online) ondernemer en heb ondertussen meer dan 3000 mensen met mijn online producten geholpen en honderden ondernemers met het ontwikkelen van hun website en online marketing.Ik ben superdankbaar dat ik deze weg heb kunnen bewandelen en mezelf een vrije internet ondernemer kan noemen. Werken wanneer je wil, met wie je wil, waar je wil en hoeveel je wil. Het geeft een enorme vrijheid als je locatie onafhankelijk kan werken! Ik noem het 'de Laptop Lifestyle'Ik vind het geweldig om jou hier ook mee te helpen, de meeste mensen hebben geen idee over de kansen en mogelijkheden die het internet ons biedt en dat is echt een gemiste kans!
Reactie plaatsen