WordPress

Als je jouw domeinaam hebt vastgelegd en een hostingbedrijf hebt gekozen kun je daadwerkelijk aan de slag met je website.

In dit artikel spreek ik alleen over WordPress, omdat wij zelf met dit systeem werken en hier kennis over hebben. Er zijn veel voordelen te benoemen om te kiezen voor WordPress.

Wat is WordPress?

WordPress is een Content Management Systeem (CMS) om je website, blog of webshop mee te maken en te beheren zonder dat je HTML of PHP hoeft te kennen.

WordPress, het CMS systeem voor je website

WordPress is open source. Dit betekent dat het dagelijks wordt doorontwikkeld door vele mensen en dat je Wordpress gratis kunt downloaden en jouw website kunt aanpassen zoals je wilt. Je vindt namelijk duizenden thema’s en plugins die zorgen voor het uiterlijk en de functies van je website en je kunt dus alle kanten op. Velen zijn gratis, maar er is ook een ruim aanbod van thema’s en plugins (vaak de wat meer professionele) die je kunt gebruiken tegen een vergoeding.

WordPress is het meest gebruikte CMS systeem ter wereld, inmiddels al meer dan 50 miljoen websites!


Tip: WordPress maakt gebruik van een MySQL database. De database bestaat uit tabellen waarin je dingen kunt plaatsen zoals pagina’s, of berichten. Zodra jij iets toevoegt wordt het in een tabel opgeslagen. Op je website wordt het via de tabel weergegeven WordPress heeft een MySQL database nodig om te kunnen werken. Denk hier dus aan als je een hostingbedrijf zoekt voor jouw WordPress website.

De grootste voordelen van Wordpress zijn dus vooral de gebruikersvriendelijkheid en het feit dat je er helemaal gratis mee kunt beginnen. In WordPress vind je elke functionaliteit die je maar nodig kunt hebben voor je website. WordPress is ondertussen zo populair en professioneel dat vele grote bedrijven ermee werken. Een ander zeer groot voordeel is dat Wordpress erg zoekmachine vriendelijk is, waardoor je sneller bezoekers zult krijgen en dat je alles zelf kunt leren en dus minder afhankelijk van een webdesigner bent.

Een voorbeeld van het dashboard van WordPress in mijn website laura.nl:

Wordpress
Reactie plaatsen