Hoe kun je geld verdienen met Instagram?
13 juli 2018 

Hoe kun je geld verdienen met Instagram?

Je hebt vast ooit gehoord van mensen die enorm veel geld verdienen met Instagram. Maar hoe is dat mogelijk op een dienst die bedoeld is om gratis foto’s op te publiceren? Wanneer je al een behoorlijk aantal volgers hebt kun je direct aan de slag met geld verdienen op Instagram, wanneer je nog moet beginnen kun je met de informatie op deze pagina alvast een snelle start maken. Net als SEO voor Google je geld kan opleveren of met Facebook marketing, kun je ook met Instagram geld verdienen mits je daarvoor de juiste strategie gebruikt.

1. Bereik en invloed op Instagram

Dit zijn de twee voornaamste termen om rekening mee te houden bij jouw Instagram strategie. Je kunt niet alleen veel mensen bereiken, je kunt ook direct de juiste doelgroep aanspreken. Daarnaast heb je op Instagram invloed op jouw publiek, dat is niet altijd het geval bij een Social Media platform. Met rijke content zoals video’s en fotografie heb je doorgaans meer invloed dan met alleen tekst en status updates via bijvoorbeeld Facebook of Twitter.

Instagram volgers

2. Aantal volgers op Instagram

Kwaliteit gaat altijd boven kwantiteit wanneer het om volgers gaat, bij Instagram is dat niet anders. Je kunt duizenden nep volgers hebben, bijvoorbeeld door deze te kopen bij een schimmig bedrijf, maar die zullen geen echte interactie met jou en je merk hebben. De natuurlijke volgers zijn veel belangrijker, en meer is niet altijd beter. Het is veel effectiever om je te concentreren op de juiste doelgroep, ga op zoek naar volgers die echt iets hebben aan jouw boodschap. Een groothandel in maandverband heeft niet veel aan duizenden 65+ mannen bij de biljartclub, om maar een voorbeeld te noemen.

3. Kies jouw niche

Bij internet marketing werkt een groot “sleepnet” doorgaans niet om succes te boeken, je zult juist in kaders moeten denken. Wanneer je naar een wasdroger zoekt komt er in Google een ander resultaat naar voren dan bij het zoeken naar een nieuwe laptop. Toch kom je in beide gevallen uit bij een subsite van Coolblue. Op Instagram kun je snel de juiste doelgroep aan je binden door gebruik te maken van de meest populaire hashtags. Naast hashtags als mode, gezondheid en cosmetica zijn er nog meer populaire onderwerpen en subonderwerpen. Richt jouw marketing strategie op dit soort populaire termen en houd er rekening mee of je ook internationaal actief wilt zijn, of je exclusief richt op een Nederlandstalig publiek.

4. Wordt een affiliate op Instagram

Instagram is een visueel platform, en zien is geloven. Er zijn volop affiliate programma’s van producten en diensten die je via jouw Instagram kunt promoten. Laat zien dat jij de producten en diensten ook echt gebruikt, en kies affiliate programma’s die in jouw straatje passen. Normaal gesproken zijn er geen kosten aan verbonden om als affiliate aan de slag te gaan (anders moet je direct vraagtekens zetten bij de aanbieder), dus het financieel risico is nihil. Kies wel voor affiliates die passen bij jouw “merk”, zowel als bedrijf en als persoon.

5. Laat jezelf sponsoren

Wanneer je een behoorlijk aantal volgers hebt opgebouwd kun je als “influencer” geld verdienen op Instagram, of op z’n minst gratis producten en diensten scoren. Wanneer jij een populaire Instagram account hebt met beauty tips kun je een cosmetica merk als sponsor zoeken. Wanneer je ook nog in een specifieke niche zit zoals beauty tips voor dames met een donkere huidskleur, kun je ook heel gericht op sponsors af stappen. Wanneer je kunt laten zien dat jij goede content biedt aan jouw volgers kun je daar geld mee verdienen op Instagram. Een realistische vergoeding vragen is een ander verhaal, leg jezelf in beginsel niet vast aan een merk of product. Jouw marktwaarde kan snel stijgen.

6. Verkoop jouw eigen producten of diensten via Instagram

Als jij een Instagram hebt met tips om het huis mooi in te richten, en je hebt een winkeltje met huis decoratie artikelen, dan kun je uiteraard jouw mooie interieur foto’s direct koppelen aan de afzonderlijke producten in jouw webshop. Daarmee maak je het eenvoudig voor jouw volgers om zelf hun woning mooi in te richten, en als ze jouw informatie waarderen zullen ze ook sneller bij jou kopen, en niet eerst langs de Xenos rijden.

7. Bied jouw fotografie diensten aan

Instagram is en blijft een visueel platform voor fotografie, wanneer jij prachtige foto’s maakt kun je ook die service aanbieden. Veel fotografen gebruiken Instagram als uithangbord voor hun fotografie diensten. Sommige laten hun portfolio zien, dat kan handig zijn maar daar is de persoonlijke website beter geschikt voor. De meest succesvolle voorbeelden zijn juist de fotografen die naast werk in opdracht hun persoonlijke foto’s op Instagram publiceren. Denk aan een bijzondere passie, een reisverslag of fotojournalistiek. Laat jouw persoonlijkheid als fotograaf doorschijnen, dat schept een band met het publiek.

Jij bent het “Unique Selling Point”

Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met Instagram. Wat je ook kiest, blijf dicht bij jezelf want authenticiteit is enorm belangrijk op Social Media platforms als Instagram. Jij promoot geen merk, jij BENT het merk.

Heb jij ervaring met geld verdienen op instagram, of een vraag? Laat het hieronder even weten in het reactieformuliertje!

Over de schrijver
Een Kick ass content gameplan, Facebook Ads, webinars, live streaming, e-mailmarketing, Youtube video's, podcasting, online producten, de mogelijkheden zijn vandaag de dag letterlijk zonder grenzen. De juiste online marketing strategie is enorm belangrijk om te gaan winnen op de lange termijn en dat geldt juist ook voor de kleinere ondernemer! Sterker nog: door de mogelijkheden van onze tijd kun je het als kleine ondernemer gaan winnen van grote bedrijven met enorme advertentie budgetten, je zult de eerste niet zijn! Eigenlijk ben je hartstikke gek als je als ondernemer het internet niet omarmt...! Er is zoveel te doen. Geloof me, ook voor jou liggen er kansen te wachten, kun je het droomleven bereiken wat je wil. Kun je geld verdienen met je passie. Kun je mensen helpen met jouw kennis en ervaring en je super vrij en voldaan voelen. Ik ben nu 14 jaar (online) ondernemer en heb ondertussen meer dan 3000 mensen met mijn online producten geholpen en honderden ondernemers met het ontwikkelen van hun website en online marketing. Ik ben superdankbaar dat ik deze weg heb kunnen bewandelen en mezelf een vrije internet ondernemer kan noemen. Werken wanneer je wil, met wie je wil, waar je wil en hoeveel je wil. Het geeft een enorme vrijheid als je locatie onafhankelijk kan werken! Ik noem het 'de Laptop Lifestyle' Ik vind het geweldig om jou hier ook mee te helpen, de meeste mensen hebben geen idee over de kansen en mogelijkheden die het internet ons biedt en dat is echt een gemiste kans!
Reactie plaatsen