Is Phoenix het beste systeem voor je website?

Is Phoenix het beste systeem voor je website?


Waarom heb je een website? Om gezien te worden of om klanten te werven? Als je geen duidelijk doel voor ogen hebt, dan heeft het weinig zin om een website te laten bouwen. Het kost tijd en geld dat je ook elders kunt besteden. Phoenix is niet zozeer een web builder als wel een internet marketing platform. Jouw website is geen doel op zich maar een middel om klanten te werven, producten of diensten te verkopen en je omzet te verhogen. Maakt Phoenix van de IMU alle beloftes waar? Dat en meer lees je op deze pagina.


Wat is de Internet Marketing Unie?

Het heeft geen zin om het Phoenix platform te beoordelen zonder eerst de ontwikkelaars achter deze website builder wat nader te bekijken. De Internet Marketing Unie of afgekort IMU is een bekende naam in de Nederlandse online marketing & SEO sector. In 2010 begon Tonny Loorbach met de website software Phoenix, in feite een schil over het WordPress CMS. In plaats van de focus te leggen op webdesign ontwikkelde Tonny zich als specialist op het gebied van SEO, conversie optimalisatie en neuromarketing. Een belangrijk aspect van Phoenix is de bezoekers naar een vooropgesteld eindpunt leiden. Daarmee verschilt deze software behoorlijk met het WordPress platform dat een meer open systeem biedt. Bij Phoenix gaat het vooral over bezoekers converteren tot leads of klanten. Dit geldt niet alleen voor de indeling van de websites die je kunt bouwen, maar ook voor de uitgebreide analyse tools die IMU heeft ontwikkeld.


Martijn van Tongeren is het typische voorbeeld van een tevreden klant die zo enthousiast was over Phoenix dat hij zich aansloot bij de Internet Marketing Unie. Samen hebben Loorbach en Van Tongeren nu de leiding over een flink aantal specialisten op uiteenlopende gebieden. Maar de focus op online marketing blijft overeind staan. Het is juist die eenduidige focus wat het Phoenix systeem zo aangenaam maakt om mee te werken. Je merkt als gebruiker direct waar het om draait en de weg naar je doelstellingen wordt heel duidelijk aangegeven.



Phoenixsites van IMU


Wat is Phoenix?

Phoenix is een website builder met een specifieke focus op internet marketing. Het begon als een soort schil over het WordPress Content Management Systeem, in de loop der jaren zijn er veel modules door de IMU ontwikkeld en is Phoenix niet meer gebaseerd op WordPress. Dit zijn volgens de IMU de pluspunten van Phoenix:


 Hoog scoren in Google

 Effectieve landingspagina’s en templates ontwerpen

 Automatische marketing funnels inrichten

 Specialistische online marketing technieken

 Bezoekers converteren tot leads en klanten


Een Phoenix website voldoet aan alle standaardeisen zoals mobile friendly design, veilige SSL-verbinding en snelle hosting met tal aan uitbreidingsmogelijkheden. De software is specifiek ontwikkeld voor ondernemers die zonder uitgebreide technische kennis hoger willen scoren in Google en bezoekers willen converteren tot leads en klanten.


Phoenix is geen e-commerce website waar je een complete webshop in kunt bouwen. Daarvoor kun je terecht bij platformen als Shopify of JouwWeb. Het is vooral een conversie platform om leads te genereren en bezoekers te converteren tot … wat jij eigenlijk wilt. Klanten die een product bestellen, abonnees die jouw aanbod graag volgen of opdrachtgevers die jouw kennis en vaardigheden heel goed kunnen gebruiken. Jij kiest het doel, Phoenix helpt je daar te komen.


Wat is een Phoenix website?

Is Phoenix beter dan WordPress?

WordPress is ooit begonnen als blogging platform. Omdat het systeem heel schaalbaar bleek te zijn groeide het uit tot het grootste Content Management Systeem ter wereld. Phoenix werd oorspronkelijk gebouwd op deze basis en is uitgebreid tot een volwaardige online marketing tool.  Als je alles weet van CMS systemen en bereid bent alle losse eindjes zelf aan elkaar te knopen dan zijn de mogelijkheden met WordPress nagenoeg onbeperkt. Deze open structuur betekent wel dat je al gauw verloren raakt. Phoenix stelt grenzen en biedt je handvatten om snel tot resultaten te komen. Daarnaast kun je eenvoudig specialisten inschakelen om je te assisteren met zowel de techniek als marketing. Dat Phoenix gemaakt is voor en door Nederlandstalige professionals maakt communiceren een stuk eenvoudiger. Je kunt niet objectief stellen dat Phoenix beter is dan WordPress, de kans is wel groot dat je als Nederlandstalige ondernemer sneller resultaten kunt boeken met Phoenix.


Hoe werkt Phoenix?

Je hoeft geen software te installeren, alles werkt via de browser. Meld je aan, kies een subdomein en ga aan de slag. Later kun je een eigen domein koppelen aan je site als je live wilt gaan. Via de Phoenix website kun je aan de hand van tutorials of uitgebreide video walkthroughs je eigen website inrichten. Je kiest een template en past deze naar wens aan. Om een website te ontwerpen hoef je geen code in te voeren, alles werkt via het online dashboard dat bestaat uit diverse modules zodat je niet verloren raakt in alle opties.


Dit zijn enkele voordelen van een Phoenix website:

 Zoekmachine optimalisatie zorgt ervoor dat een website hoger rankt in de Google zoekresultaten. SEO is dan ook een belangrijk aspect van het Phoenix platform.

 Standaard landingspagina’s met tal van maatwerk mogelijkheden zorgen ervoor dat bezoekers niet afhaken maar converteren.

 Met funnel marketing leid je bezoekers naar het resultaat dat je voor ogen hebt. Trek de aandacht en houd deze vast.

 Lanceer nieuwe producten en diensten met een maximale zichtbaarheid. Ontdek het belang van timing en marketing online op basis van beproefde formules.


Op het moment dat je helemaal tevreden bent met het ontwerp ga je live. Uiteraard kun je daarna zoveel aanpassingen maken als je wilt, content toevoegen of verouderde informatie verwijderen.




Wat kost Phoenix?

Er zijn drie abonnementsvormen mogelijk: Phoenix Lite voor 228,- euro, Phoenix Premium voor 588,- euro en Phoenix Ultimate voor 1164 euro per jaar. In alle gevallen is hosting inbegrepen. Je kunt gebruik maken van tientallen templates, koppelingen maken met externe providers en de uitrol van je producten optimaliseren. De Ultimate versie biedt nog een flink aantal extra SEO opties, smart content tools en de standaard 2 licenties worden uitgebreid tot 5 licenties. Zo kun je tot wel 5 websites maken op één account. Je kunt het pakket 14 dagen vrijblijvend uittesten dus je zit niet direct aan een abonnement vast. Je kunt ook kiezen voor betaling per maand maar dan betaal je iets meer.


Is Phoenix duur? Als je een webbuilder zoekt om een ‘visitekaartje’ online te plaatsen dan ben je inderdaad duur uit. Een eenvoudig WordPress template is dan meer geschikt. Als je Phoenix ziet als internet marketing tool met een solide website builder dan valt de prijs mee. De hosting is geregeld, alles is startklaar om te gebruiken. Je krijgt in feite een turnkey oplossing voor jouw zakelijke aspiraties. Als je de kosten niet ruimschoots kunt terugverdienen met conversies, dan heb je ergens iets niet helemaal goed gedaan. Je moet uiteraard wel leren om met de tools in dit pakket om te gaan. 


Een aantal voordelen van Phoenix t.o.v. WordPress:

 Je betaalt niet voor website hosting (alleen de domeinnaam moet je registreren en e-mail hosting afnemen)

 Je hoeft niemand te betalen voor updates, back ups en vervelende problemen waar iedereen weleens mee te maken krijgt met WordPress, want Phoenix zorgt hier zelf voor.

 Als er een probleem is of storing is er een goede support en moet IMU dit oplossen.

 Met WP betaal je extra voor premium plugins, of een WP theme en pagebuilder die je zeker nodig hebt als je een professionele WP website wil.

 Het is veel makkelijker om zelf aanpassingen te doen (dus waarschijnlijk minder uitbesteden aan een webbuilder).

 Phoenix heeft 'schone' code wat bevorderlijk is voor SEO (veel plugins kunnen verstorend werken in WP en dit kan problemen veroorzaken zoals een zwaardere & langzamere website wat niet goed is voor seo).

 Als er een ontwikkeling is in de markt of nieuwe regelgeving speelt IMU daar op in. Ze hebben bijvoorbeeld toen dit verplicht werd gratis een SSL certificaat voor alle klanten geregeld en toen de privacy verklaring verplicht werd een voorbeeld template gemaakt en goede info hierover gegeven.

 Tot slot heeft IMU ook een online omgeving voor Phoenix klanten met trainingen en een community. 


Phoenix vereist zeker een tijdsinvestering naast de standaardprijs. Hoewel het systeem enorm gestroomlijnd is en veel eenvoudiger werkt dan de blokkendoos die WordPress heet, zul je wel degelijk wat tijd moeten steken in het samenstellen van marketing funnels. Zo zul je de indeling moeten afstemmen op jouw specifieke doelgroep en doelstellingen. Er is dus wat denkwerk nodig om je website optimaal invulling te geven, ook zul je regelmatig de site moeten updaten om je momentum te behouden. Phoenix geeft je alle tools voor internet marketing, het proces gaat echter niet (helemaal) vanzelf.


Phoenixsite voor funnels


Nuchtere Hollandse aanpak

Als je een kritische ondernemer bent, dan kies je niet zomaar voor een website of marketing concept maar kijk je eerst goed wat de markt te bieden heeft. Wellicht ben je Clickfunnels tegengekomen in je zoektocht, een platform dat een beetje vergelijkbaar is met Phoenix. Ook zij richten zich sterk op conversie funnels en internet marketing maar dan met een meer Amerikaanse aanpak. Dit gaat verder dan dollars of euro's, het is met name het verschil in tone of voice dat opvalt. Clickfunnels is behoorlijk schreeuwerig en ‘in your face’ terwijl de Phoenix aanpak aanzienlijk ‘zachter’ overkomt. Dit sluit wat beter aan bij de Hollandse mentaliteit die toch meer nuchter is. Laten we duidelijk zijn; Phoenix is overduidelijk een marketing tool gemaakt door marketing specialisten. In plaats van een ‘community building’ expert spreken ze van een ‘Chef Klantgeluk’. Dit kan een beetje kinderachtig overkomen maar er zit wel een gedachte achter. De meeste Phoenix gebruikers zijn zelf geen SEO experts, termen als funnel marketing en growth loops zeggen de meeste ondernemers niet veel. Termen als ‘Werkgeluk’ en ‘Zichtbaarheid’ komen wat kneuterig over maar duidelijk is het wel.


Je staat er niet alleen voor met Phoenix

De documentatie van Phoenix is uitgebreid, volledig en vooral ook begrijpelijk. Je wordt netjes door het proces geleid, het is wel zo dat er enorm veel mogelijkheden zijn. In het begin wordt je virtueel aan je handje meegenomen door het systeem, na verloop van tijd mag je zelf het roer overnemen. Loop je vast? Dan kun je een beroep doen op een flinke community aan gebruikers of neem contact op met een IMU medewerker. Als je zelf geen marketing guru bent, of gewoon geen tijd hebt om webpagina’s invulling te geven, dan kun je met een klik op de knop een specialist inschakelen. Deze externe dienstverleners brengen extra kosten met zich mee, maar dit verdienen ze doorgaans dubbel en dwars terug. Je staat er dus niet alleen voor met een Phoenix site en dat werkt heel prettig. Dat je in de Nederlandse taal kunt communiceren is zeker een pluspunt.


Content blijft King

Zonder goede content ben je nergens online. Er is geen excuus voor teksten die niet deugen, dit geldt ook voor Phoenix websites. Je kunt alle marketing funnels perfect op een rijtje hebben, als de inhoud van de pagina’s niet in orde zijn dan haken je bezoekers af. Phoenix is een solide platform, maar geen wondermiddel. Zorg er daarom voor dat je goede teksten schrijft of laat schrijven. Overtuig je klanten, kies een duidelijke ‘tone of voice’ en staar je niet blind op SEO teksten schrijven. Het Google algoritme kijkt niet meer naar metadata maar analyseert pagina’s zoals bezoekers ze ervaren. Als jouw content niet klopt, dan kan de beste website structuur je niet helpen.


Is Phoenix dé website builder voor online marketing?

Als je serieus leads en/of klanten wilt werven online dan is Phoenix hét platform om jouw doelstellingen te bereiken. De slimme combinatie van laagdrempelige technologie en praktijkgerichte marketing strategieën zal ondernemers zeker helpen om tot resultaten te komen. Houd er wel rekening mee dat specialistische tools als deze met een zekere leercurve komen, gelukkig kun je op ieder vlak hulp inroepen van andere gebruikers of externe experts en adviseurs. Als je op zoek bent naar een online marketing oplossing van Nederlandse bodem, dan is Phoenix van IMU zeker de moeite waard om uit te testen. Met de 14-dagen gratis proefperiode loop je geen enkel risico!


Wil je graag eens sparren met mij sparren of Phoenix de juiste keus voor jouw situatie is? Klik dan hier

Over de schrijver
Een Kick ass content gameplan, Facebook Ads, webinars, live streaming, e-mailmarketing, Youtube video's, podcasting, online producten, de mogelijkheden zijn vandaag de dag letterlijk zonder grenzen. De juiste online marketing strategie is enorm belangrijk om te gaan winnen op de lange termijn en dat geldt juist ook voor de kleinere ondernemer! Sterker nog: door de mogelijkheden van onze tijd kun je het als kleine ondernemer gaan winnen van grote bedrijven met enorme advertentie budgetten, je zult de eerste niet zijn! Eigenlijk ben je hartstikke gek als je als ondernemer het internet niet omarmt...! Er is zoveel te doen. Geloof me, ook voor jou liggen er kansen te wachten, kun je het droomleven bereiken wat je wil. Kun je geld verdienen met je passie. Kun je mensen helpen met jouw kennis en ervaring en je super vrij en voldaan voelen. Ik ben nu 14 jaar (online) ondernemer en heb ondertussen meer dan 3000 mensen met mijn online producten geholpen en honderden ondernemers met het ontwikkelen van hun website en online marketing. Ik ben superdankbaar dat ik deze weg heb kunnen bewandelen en mezelf een vrije internet ondernemer kan noemen. Werken wanneer je wil, met wie je wil, waar je wil en hoeveel je wil. Het geeft een enorme vrijheid als je locatie onafhankelijk kan werken! Ik noem het 'de Laptop Lifestyle' Ik vind het geweldig om jou hier ook mee te helpen, de meeste mensen hebben geen idee over de kansen en mogelijkheden die het internet ons biedt en dat is echt een gemiste kans!
Reactie plaatsen